MATERIAAL EN ONDERHOUD

materiaal

Sterling silver

Dit bestaat voor 92,5% uit puur zilver. De overige 7,5% is een legering van koper (of andere metaalsoorten, vaak messing). Dit geeft extra stevigheid aan het metaal terwijl het uiterlijk van puur zilver behouden blijft. Al onze sieraden zijn gemaakt van 925 sterling silver. Het zilver kan verkleuren door bijvoorbeeld blootstelling aan de buitenlucht of bepaalde chemicaliën, dit heet oxidatie. De mate waarin het zilver verkleurd is per persoon verschillend. Het donker geworden zilver kan makkelijk weggepoetst worden met een zilverpoets doekje of een soda bad.

 

Goldplated

Alle goldplated sieraden zijn gemaakt van 925 sterling zilver met een laag van 3-micron 14k goud. Deze laag is altijd tijdelijk, door de Ph waarde van onze huid verdwijnt het laagje goud met de tijd. Chemicaliën zoals zonnebrand, alcohol en hitte laat de laag ook langzaam aan verdwijnen. Om langer plezier te houden van je gouden sieraden is het beste ze af te doen tijdens slapen, douchen en zwemmen. Bewaar ze in een gesloten doosje of zakje waar geen licht en/of lucht bij kan komen of je kunt overstappen naar onze 14k gouden items.

 

14k goud

Voor alle gouden sieraden gebruiken wij 14k goud. Goud is een zacht materiaal, wat betekent dat het gevoelig is voor krassen. Om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden is het goed om zo min mogelijk in aanraking te komen met huishoudelijke chemicaliën, make-up en parfum en ze af te doen voor het slapen. Gouden sieraden kun je mooi houden door ze af en toe te poetsen met lauw warm water, een geurloze zeep en een zachte tandenborstel.

Zilverpoetsdoekje

Zilveren sieraden kunnen naar verloop van tijd wat verkleuren. Dit heeft te maken met verschillende invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld de zuurtegraad van je huid (dit verschilt van persoon tot persoon) daarnaast kunnen o.a. ook het gebruik van cosmetica, huishoudelijke chemicaliën of vocht invloed hebben op de verkleuring van het sieraad.

Een zilverpoetsdoekje verwijdert de aanslag op het zilveren sieraad, zodat je sieraden weer mooi gaan glimmen en je er langer plezier van kunt hebben!

Replating

Wanneer je gouden of zilveren sieraden hun glans verloren hebben, de goldplated laag is versleten of je een zilver sieraad wil omtoveren met een prachtig gouden laagje, is de replating service een perfecte manier om je sieraden een tweede leven te geven of de oorspronkelijke schoonheid te herstellen.

 

Hoe werkt deze service?

 

Stap 1

Breng je sieraden langs bij Leiden Made (Hooglandse kerksteeg 10, Leiden). Openingstijden wo-za 10:00-17:00 en zo 12:00-17:00 en laat je gegevens achter.

 

Stap 2

Lisa (eigenaresse Ulu jewelry) neemt contact met je op. Afhankelijk van het soort sieraad zal zij de prijs doorgeven. De replating service start vanaf €25 per stuk.

 

Stap 3

Je sieraad zal een mooie nieuwe laag goud krijgen van 3 micron 14k, zodat jij deze weer met plezier kunt dragen! Als het sieraad klaar is, krijg je bericht en kun je deze weer ophalen bij Leiden Made. Het item zal binnen 3-5 weken klaar zijn.

 

Wees er wel op voorbereid dat goldplating altijd gaat om een laagje goud en deze in verloop van tijd weer eraf slijt. Hoe snel dit gebeurt hangt af van de Ph waarde van de persoon en de verzorging.